luni, 18 octombrie 2010

Logo eficient

Majoritatea companiilor/firmelor nu investesc intr-un logo profesional. Insa alegerea corecta a unui logo - cu caracteristicile potrivite - va creste credibilitatea si nu va fi uitat prea curand de cel ce il vizualizeaza; acesta este si scopul ce trebuie atins!

Aceste caracteristici includ:

·      Memorabilitate:  logo-ul trebuie sa ramana in mintea potentialului client. Astfel, el se va gandi la tine data viitoare cand va avea nevoie de ceea ce ai tu de oferit.
 
·      Unicitate: te va ajuta sa te diferentiezi de restul companiilor, te va ajuta sa iesi din tipar. De exemplu, daca firmele din bransa ta au un simbol comun, incearca altceva - astfel, logo-ul tau va fi diferit, va iesi in evidenta - vei fi remacat.
 
·      Semnificatie: logo-urile vorbesc despre caracteristicile (distincte) ale afacerii tale.
 
·      Consistenta: in cadrul utilizarii unui logo, slogan, tine minte ca repetarea acestora ii ajuta pe oameni sa isi aduca aminte cine esti si ce anume ai de oferit.
 
·      Scalabilitate: logo-ul tau trebuie sa arate la fel de bine atat pe o carte de vizita, cat si pe un panou/banner. Cuvintele inscrise in logo sa fie clare, lizibile indiferent de dimensiuni; de asemenea, asigurati-va ca designer-ul logo-ului alege caracterul potrivit pentru litere.
 
·      Text Box:  Profesionalism: acesta se regaseste in calitatea graficii, in printare si in materialele folosite in procesul imprimarii.
 
·      Atemporalitate: asigura-te ca logo-ul tau nu va avea nevoie de update peste cateva luni sau peste cativa ani si ca investitia va fi profitabila.
 
·      Diferentiere: diferentierea intre culorile folosite in logo trebuie sa se manifeste atat in termeni de nuanta, cat si in termeni de ton. Mesajul transmis sa fie la fel de clar indiferent daca privesti logo-ul color sau alb-negru.


 Sursa: "Entrepreneurism Bible"


2 comentarii:

  1. Imi place blogul tau! Carry on! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bet £10 Get £20 Bonus at Stake Exchange on Bet365 Sportsbook
    With this bonus offer, bet365 can now sign up using the bet 바카라사이트 builder's links 메리트카지노 to unlock and deposit new customers with a bonus of up

    RăspundețiȘtergere